sâmbătă, 24 martie 2012


Ce este Umbra? Umbra este o parte inacceptabila din noi , un fel de fiinta inferioara care doreste sa faca tot ce este interzis  ! Socant , nu? Ne ascundem de noi insine , nu doar de ceilalti.
Toti avem o umbra si toti avem blocate in subconstient aspecte ale vietii noastre pe care le negam , ne este teama rusine, sau pentru care ne simtim vinovati. Le avem si nu suntem constienti de ele, le reprimam si zac acolo in inchisoarea subconstientului si incep sa functioneze autonom.

Umbra ne apare in vise-fiinte abjecte ne populeaza visele, in vis nu mai ai bariere si ai ocazia sa faci tot ceea ce iti reprimi.

Umbra noastra e inselatoare, se deghizeaza si avem nevoie de curaj sa privim in fata asta , iar corpul nostru exprima inconstientul neasumat sub forma bolilor sau a unor tulburari fizice.  Pulsiunile noastre nu pot fi ignorate ele trebuie constientizate si acceptate !

Lumea este o oglinda uriasa in care ma vad eu, eu asa cum sunt in interiorul meu si  inseamnă că toţi oamenii pe care îi atragem în vieţile noastre sau de care suntem atraşi oglindesc aspecte necunoscute, negate sau neasumate de noi înşine. Tendintele pe care le blochezi in subconstient se activeaza in afara ta, doar ca la cei din jur !  De exemplu daca incerci din rasputeri sa fii calm, refuzandu-ti furia, vei atrage in viata ta numai oameni furiosi. Dacă nu eşti conştient de propria tendinţă de a-i judeca pe alţii, vei constata ca nu-ti plac oamenii care judeca ! Nu iti place sa fii judecat, nu judeca nici constient nici inconstient !  Si cum sa folosim aceasta lege care functioneaza oricum , pentru noi? Si de ce atata chin ? Pentru ca Sinele nostru venind aici in aceasta dimensiune-spatio temporala, tinde sa se reunifice cu Intregul, dupa ce ne-am facut temele la clasa la care suntem inscrisi, Suntem in clasa I, a II-a, a III-a..si daca invatam, trecem mai departe, daca nu ,..suntem repetenti ai vietii.


Rezolvarea este asumarea, recunoasterea, acceptarea si integrarea tuturor acestor aspecte ale naturii tale umane. Ce se intampla atunci? Minune ! Universul nu iti mai trimite acei oameni, persoana care-ţi servea ca oglindă va pleca din viaţa ta sau va înceta să se comporte în acel mod cu tine. Noi gravitam in jurul oamenilor care ne reflecta umbra, orice schimbare pe care o faci înăuntrul tău schimbă ceva în afara ta! Este sigur, este lege !
Ceea ce accepţi înăuntrul tău nu mai e nevoie să fie creat în afara ta. Scopul a fost atins. Si atunci incepi sa vibrezi altfel si Universul iti raspunde aducand in viata ta oamenii care-ti corespund vibrational. Nu atragi ceea ce vrei, atragi ceea ce esti !

Ii poti schimba pe ceilalti, schimbandu-te pe tine insuti pentru ca tot ce respingi in tine Universul va recrea in afara ta. Aspectul pe care-l condamni la cineva este aspectul pe care-l negi la tine insuti ! Asta este tulburator....

Dar am aflat si secretul . Secretul este  acceptarea, integrarea cu calm, cu seninatate tot ce iti arata subconstientul ca ai de schimbat in tine ca sa permiti Divinitatii sa locuiasca in tine


De câte ori te observi implicat emoţional într-o relaţie cu o persoană, pe o durată de timp deja semnificativă, întreabă-te:
Ce încearcă acest om să mă înveţe?
Ce aspect din mine însumi întruchipează?

Ce sa facem ? Trebuie sa ne recunoastem umbra, sa vedem umbra, si apoi sa luam o decizie, Ce facem cu aceste pulsiuni, dorinte, impulsuri ? Decizia pe care o luam este in deplina cunostinta de cauza, de a trai sau nu aceste dorinte ale noastre, nu mai este refulare, este un act liber. Nimic nu poate fi eliberat pana nu a fost mai intai acceptat. Am eliberat Fiinta noastra interioara de intunericul vinovatiei, resentimentelor, nelinistilor si umbra paleste.



Cartea " Umbra" de Adrian Nuta mi-a rapuns la unele intrebari ale mele, noi tindem spre perfectiune, si atunci cand ne cunoastem pe noi insine, cu curaj sa admitem ca suntem asa cum ne reflectam  in oglinda imaginara a oamenilor care starnesc in noi  emotie  , sa nu ne pacalim, sa trecem clasa de evolutie la Scoala Universului !


Un comentariu:

  1. Buna asa e toti avem umbra noastra,acum am inteles meditatia de la curs,totul are sens sa recunoastem si sa acceptam pa pa Nina

    RăspundețiȘtergere